Posted on

Kaj pomeni Karat?

Karat – čistost zlata

Izraz »karat« v povezavi z zlatom pove kako čista je zlata zlitina. Ne smemo ga zamenjati z izrazom karat v povezavi z diamanti ali biseri, saj v slednjem primeru karat pove težo dragega kamenja.

V kontekstu z zlatom, eno karatno zlato pomeni, da je ena štiriindvajsetina zlitine zlato, drugi deli zlitine pa so druge kovine. Čisto, 24 karatno zlato, je zelo mehko, zaradi česar je neuporabno za večino namenov – tudi izdelavo nakita.

24 karatno zlato verižico moramo vsak večer sneti, saj je tako mehka, da bi se členki verižice poškodovali med tem, ko spimo in se obračamo.

24 karatna zlata zlitina pravzaprav vsebuje 99,9% zlata. Včasih se uporablja lestvica do 1000 – na primer oznaka na Zlato 585 pomeni, da je v zlitini 58,8% zlata. Preračunano v karate, je oznaka Zlato 585 enaka kot 14 karatno zlato.

Pri nakitu se najpogosteje uporabljata 9 in 14 karatni zlitini, saj imata dovolj trdnosti, da je nakit obstojen in se ne poškoduje prehitro.

Število karatov
Delež zlata
Delež zlata v %
9 kt
9/24
37,5%
10 kt
10/24
41,6%
12 kt
12/24
50%
14 kt
14/24
58,3%
18 kt
18/24
75%
22 kt
22/24
91,6%
24 kt
24/24
99,9%

 

Karat – teža dragega kamenja

Izraz »karat« v povezavi z dragim kamenjem nam pokaže težo dragega kamenja. Ne smemo ga zamenjati z izrazom karat v povezavi z zlatom, saj v slednjem primeru karat pove kako čista je zlata zlitina.

V kontekstu z dragim kamenjem, en karat pomeni 200 miligramov in se uporablja za določanje teže dragega kamenja.

Pri diamantih velja, da je primerek brezhiben pri teži vsaj 100 karatov (20 gramov).

Posted on

Na pomoč! Moj nakit je potemnel!

Ker je čisto, 24 karatno zlato premehko, da bi bilo primerno za izdelavo nakita, se uporablja od 9 do 14 karatno zlato. Tako zlato ima primesi drugih kovin, večinoma srebra, zato lahko potemni. Temu so še posebej izpostavljeni kosi nakita, ki jih nosimo redno, saj nanje vplivajo umazanija iz okolja, naš lastni znoj, različne kreme, parfumi in druge snovi, ki jih nanašamo na kožo.

Zaradi tega je potrebno nakit vsake toliko časa očistiti. Da vam vašega nakita ne bo treba nositi k zlatarju, smo pripravili preprosta navodila, s pomočjo katerih boste nakit lahko očistili kar doma.

Čiščenje nakita brez (pol)dragih kamnov

V skledico mlačne ali tople (NE vroče) vode kanite nekaj kapljic tekočega detergenta za pomivanje posode ali tekočega mila in premešajte. Lahko uporabite kar navadno vodo iz pipe, lahko pa uporabite destilirano vodo.

Nakit položite v raztopino vode in detergenta in ga pustite približno 15 minut. Med namakanjem bo raztopina prišla do vseh kotičkov in zmehčala umazanijo, ki se nabere v težko dostopnih predelih.

Po 15 minut primite nakit in ga nežno zdrgnite s krtačko z mehkimi ščetinami. Lahko uporabite mehko zobno ščetko (za občutljivo sklenino), čopič za obrvi ali pa posebno temu namenjeno ščetko. Z nakitom ravnajte nežno in natančno – očistite vse vdolbinice in druga težko dostopna mesta.

Ko ste končali, nakit sperite pod mlačno (NE vročo) tekočo vodo. Temeljito izpiranje bo odstranilo ostanke umazanije, ki so se še obdržali na nakitu po ščetkanju. Če nakit spirate v koritu, ne pozabite zamašiti odtoka, da vam ne bo nakit ušel v cev, če ga slučajno izpustite.

Po spiranju nakit temeljito zbrišite z mehko krpico iz blaga. Na koncu pa ga nekaj časa še pustite na zraku, da se bo zagotovo popolnoma posušil preden ga zopet nataknete. Če boste nosili vlažen nakit, bo ta še prej potemnel, saj bo vlaga z nakita spodbudila vašo povrhnjico, da se olušči.

Čiščenje nakita s (pol)dragimi kamni

Če vaš nakit vsebuje tudi (pol)drage kamne, ga NE namakajte.

Na mehko krpo iz blaga kapnite nekaj kapljic tekočega detergenta za pomivanje posode ali tekočega mila ter jih razmažite s prstom, da se delno vpijejo. Nakit nežno zdrgnite s krpo, pri čemer posvetite posebno pozornost vdolbinam in težje dostopnim predelom v katerih se nabira umazanija.

Ko ste končali, mehko krpo iz blaga zmočite s čisto, mlačno (NE vročo) vodo in dobro ožemite, da bo samo vlažna. Nato nakit tapkajte in nežno zbrišite, da bo navlažena krpa odstranila vse ostanke detergenta oziroma mila in umazanije.

Po brisanju nakit položite na suho mehko krpo iz blaga, da se dobro posuši. Nakit namestite tako, da bo kamen na vrhu in se kar najhitreje posušil, da ne bo vlaga prišla med kamen in njegov nastavek. Nakit lahko zopet nataknete šele, ko se temeljito posuši. Če boste nosili vlažen nakit, bo ta še prej potemnel, saj bo vlaga z nakita spodbudila vašo povrhnjico, da se olušči.

Posted on

Swarovski Crystal Pixies

Na stotine drobnih kristalov v Crystal Pixie ustvari nepozaben efekt nohtov namočenih v zvezdni prah. So kot nalašč ustvarjene za neskončno zabavne DIY videze nohtov doma – uporaba je enostavna!

Še promocijski video:

https://www.youtube.com/watch?v=TwEfzTAMOWQ

Na voljo v štirih izvedbah:

 Crystal Pixies Classy Sassy  Crystal Pixies Deluxe Rush
Crystal Pixies Cute Mood Crystal Pixies Rock Shock

 

Po 10.10.2016 pa bodo dobavljivi še v štirih novih izvedbah:

   
Crystal Pixies Candy Land Crystal Pixies Comic Pop
   
Crystal Pixies Exotic East Crystal Pixies Starry Night
Posted on

Dostop do podatkov

Zahteva za dostop ali izbris osebnih podatkov

Za prejetje poročila o shranjenih osebnih podatkih, kliknite na gumb: 

Za zaprtje uporabniškega računa in izbris osebnih podatkov, kliknite na gumb: 

Posted on

Vračilo blaga

Vračilo blaga v 14 dneh (odstop od pogodbe za fizične osebe)
Pomembnejši napotki za vračilo artiklov pri fizičnih osebah:

Ko vračate artikle prodajalcu (Miriturin commerce LLC.), jih pošljite v originlani embalaži in poskrbite da bodo dobro zaščiteni pri transportu.. Priložite tudi kopijo računa.
Naslov za posredovanje (pošiljanje) artiklov prodajalcu je Miriturin commerce LLC, Predstavništvo Slovenija,Slovenska cesta 60a,1234 Mengeš, Slovenija, EU.
Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke in da artikle ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno embalažo oziroma drugo ustrezno varno embalažo).
Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo razen po predhodnem dogovoru.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne koriščeni bonus ali promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.

Pridobljena nagrada v nobenem primeru ni izplačljiva ali vračljiva na kakšenkoli račun.

Vračilo artikla za pravne osebe

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Uveljavljanje stvarne napake in vračilo kupnine za pravne osebe ni možno.

Za vsa dodatna vprašanja nas pokličete na 070 993 393 ali nam pišete na info@srebrni-nakit.eu. Z veseljem vam bomo odgovorili.

Obravnava poškodovanih pošiljk (odškodnine)

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. To storite tako, da pošiljko (embalažo + vsebino) prinesete na pošto, takoj, ko opazite poškodbo ali izropano pošiljko najkasneje v roku 30 dni od prevzema pošiljke. Na pošti opozorite, da je potrebno izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpišete tudi vi. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se na Pošto Slovenije poda zahtevek za odškodnino. Zahtevek na Pošti Slovenije komisijsko obravnavajo in na podlagi odgovora ali odobritve se vrne kupnina ali naroči nov artikel. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.

Posted on

Zakaj je sijaj kristalov na usnjeni zapestnici manjši?

Zaradi namena uporabe proizvajalec naših usnjenih zapestnic uporablja posebne Preciosa transfer kristale (na zaščitno prozorno osnovo je naparjena plast kristala ali pa je kristal v samem jedru in čez dana zaščitna plast, ki skupaj z jedrom in odsevnikom dejansko daje lesk). Ti kristali so nalepljeni na elastični lepilni trak oz lepilo. Na ta način kristali ostanejo na mestu kljub nenehnemu zvijanju oz. premikanju in ne izpadajo iz PU usnjene podlage.

Če bi uporabili navadne flatback kristale in jih direktno prilepili na PU usnjeno podlago bi kristali popadali stran po nekaj nošenjih.  Seveda pa ta tehnika lahko zmanjša lesk uporabljenega kristala, kar je najbolj opazno po nekaj nošenjih. Zmanjšan lesk je predvsem posledica vpliva zunanjih dejavnikov na sam kristal.

To pa ne velja za uporabljen AB Swarovski Elements kristal med zaponkama. Kristal je namreč prilepljen z Hotfix tehnologijo.

Posted on

Kristalka svetuje

Živjo!

Moje ime je Kristalka, doma pa sem v Palači Nakita.

Kristalka

Tukaj skrbim za vedno nove popuste in posebne akcijske ponudbe. Če poseben popust želiš tudi ti, me moraš samo poiskati! Sem zelo zaposlena dama in ves čas potujem po Palači Nakita, zato pridno nagrajujem vse, ki si vzamejo čas, da me kaj obiščejo.
Torej miško v roke in pridi na obisk v Palačo Nakita! Ko me zagledaš v spodnjem desnem kotu ekrana, hitro klikni name, da dobiš svoj zaklad.
Popusti in akcije se ves čas spreminjajo, jaz pa imam zelo rada družbo, zato me obišči večkrat na teden!

Bleščeč pozdrav,
Tvoja Kristalka

Posted on

Dnevne E-novice

Palača Nakita  
 Se sporočilo ne prikazuje pravilno? Kliknite za ogled v brskalniku.
 
Dnevna ponudba
Palače Nakita
16. april 2014
 
Ura Geneva Deluxe

Ura Geneva Deluxe s Swarovski Elements kristali

Izjemno udobna, modna in praktična ročna ura. Uporabljeno nerjaveče jeklo uporabljeno na ohišju ure zagotavlja dolgo obstojnost. Uporabljen SL68 ali japonski Quartz mehanizem zagotavlja natančnost prikaza časa.

Na voljo v treh barvah: srebrna, zlata, rožnato zlata.
V darilni škatlici in slovenskimi navodili.

Redna cena: 65,00€
Cena s kodo popusta: 16,90€

Poglej

Popust velja samo do vključno 29.5.2014 ali razprodaje zalog!

Kupon za popust: Ura

Pridružite se nam na Facebook

Če ne želite prejemati naših E-novic, {unsubscribe}Takojšna odjava{/unsubscribe}.

To e-sporočilo ste prejeli, ker ste v preteklosti sodelovali v nagradni igri, se prijavili na e-novice oz. uporabljali naše aplikacije na Facebooku z vašiim email naslovom. Reklamni material vam je bil poslan v imenu podjetja Koj d.o.o. z namenom neposrednega trženja. V skladu s 73. členom ZVOP-1 lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Upravljalec osebnih podatkov je dolžan v 15 dneh ustrezno preprečiti uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja, ter o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestiti posameznika, ki je to zahteval. Stroške vseh dejanj upravljalca osebnih podatkov v zvezi z zahtevo iz prejšnega odstavka krije upravljalec. Sporočilo ste prejeli skladno s 45a. členom Zakona o varstvu potrošnikov. Vaš elektronski naslov skrbno varujemo in uporabljamo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 86/04 in 113/05).

Copyright 2014 od Koj d.o.o.. Vse pravice pridržane.
www.palacanakita.com |  info@palacanakita.com | Tel: + 386 70 993 393