Posted on

O kristali Swarovski® nakitu

Kristali Swarovski® so postali nepogrešljiv material v kreacijah mednarodnih oblikovalcev.

Predanost popolnosti in inovacije je temelj politike podjetja od svoje ustanovitve leta 1895. To prizadevanje za odličnost vključuje zavezanost podjetja Swarovski, da nenehno raziskuje modne trende, zaradi česar je oblikovanje kristalnega nakita užitek in ples svetlobe in kontrastov, kot tudi nove barve in učinki. Podjetje Swarovski prodaja proste elemente za uporabo pri izdelavi nakita pod blagovno znamko kristali Swarovski®.

Ta blagovna znamka je sinonim kvalitete in le popolni izdelki zapustijo matično tovarno in s tem prevzamejo ime kristali Swarovski®.

Kristali Swarovski® niso samo elementi za sestavo nakita ampak jih srečamo tudi pri izdelavi lestencev in mnogo drugih izdelkov iz vsakodnevnega življenja.

Nekaj izdelkov si lahko pogledate v naši galeriji:

Najbolj uporabljani so naslednji tipi kristalov Swarovski®:

Kristali Swarovski® Crystal 

Skoraj zagotovo je to najboljša izbira! Swarovski Crystal ® perle in ostali elementi se smatrajo kot najboljši in najvišji kakovostni rang teh elementov na voljo. Najmanj 32 odstotkov svinca se uporablja v proizvodnem procesu, zaradi česar so kroglice zelo jasne in čiste. Kristal je nato razrezan s fantastično natančnostjo in dodatkom barv oziroma premazov ki dodani za ustvarjanje kroglic, ki migetajo in sijejo z bleščečim sijajem. Te kroglice so na voljo v neverjetni paleti barv, velikosti in oblik.

Swarovski ®  Crystal Pearls

Vsak Swarovski ® Crystal Pearl se ustvari okoli kristalnega jedra, ki daje biseru skoraj isto težo ki jo ima  pravi biser. Swarovski ® Pearl obarvan premaz je odporen na bledenje in daje lep sijaj  biseru, ki se zdi, da prihaja od znotraj. Ti biseri so najvišje kakovosti in so na voljo v obsežni paleti barv in različnih velikosti.

Aurora Borealis Effect (AB Crystal učinek)

V 1950 je Daniel Swarovski iznajdel pomemben napredek pri razvoju kristalne proizvodnje. Eksperimentiral je z proizvodnimi procesi, v katerih so bili kamni premazani z drobnimi kovinskimi delci z namenom povečanja iskrivosti in sijaja. Ta proces je zahteval delov v vakuumu. Leta 1956je  Manfred Swarovski, vnuk ustanovitelja družbe, ustvari “Aurora Borealis”, efekt, ki da izdelku sijaj v barvi marvice.

Ime SWAROVSKI in kristali Swarovski® sta registrirani znamki podjetja SWAROVSKI.